Mergi spre compartimentul: Muzica
29 aprilie 2015, 12:00 Dansul moldovenesc views 10869
Zeci de ţări marchează Ziua Internațională a Dansului
29 aprilie 2015, 12:00 Dansul moldovenesc views 10869

Zeci de ţări marchează Ziua Internațională a Dansului

Sărbătoare cu multă muzică şi ritm în întreaga lume. Zeci de ţări marchează astăzi Ziua Internaţională a Dansului. Evenimentul este organizat pentru a atrage atenţia publicului larg asupra acestui gen de artă. Sărbătoarea este marcată al cincilea an consecutiv şi în ţara noastră.

Dansul moldovenesc este una dintre cea mai veche forme de artă populară a neamului nostru. Mişcările artistice scot în evidenţă caracterul, temperamentul, forţa și agerimea moldovenilor.

Unul dintre cele mai cunoscute dansuri din lume este tangoul argentinian, care a apărut la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Baletul este considerat una dintre cele mai frumoase, dar şi dificile, forme de artă. Dansul a apărut în Franţa în secolul al XV-lea, iar cele mai cunoscute spectacole de acest gen sunt "Lacul Lebedelor", "Giselle", sau "Spărgătorul de Nuci".

Printre cele mai temperamentale şi colorate din lume sunt dansurile romilor. Acestea au impresionat dintotdeauna publicul.

Ziua Internaţională a Dansului încurajează promovarea acestei arte în lume,dincolo de bariere etnice, politice şi culturale.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , sarbatoare , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906-1910
Populația:
796 locuitori

Lebedenco este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ursoaia, Hutulu și Lebedenco. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cahul și la 185 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 796 de oameni. Satul Lebedenco a fost întemeiat între anii 1906-1910 cu denumirea Crihana Nouă.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.