Mergi spre compartimentul: Muzica
01 iulie 2018, 14:00 Muzica views 10495
Serghei Pasecinic:
01 iulie 2018, 14:00 Muzica views 10495

Serghei Pasecinic: "În creaţia noastră nu am mizat niciodată pe interese comerciale" (Foto, Video, Audio)

Anul 1986 a adus în capitala moldovenească adierea unui vînt proaspăt în domeniul muzicii - a apărut formaţia, care a fost numită anume aşa „Veter" (Vînt), și nu altfel.

Formaţia a intrat în componenţa Clubului Rock de la Chișinău și a început să evolueze cu concerte. În curînd însă a trebuit ca muzicienii să se despartă și să înceteze pentru un timp să facă muzică, motivul pentru care au trebuit să o facă a fost satisfacerea serviciului militar.

După satisfacerea serviciului militar, băieții s-au reunit și au continuat să se ocupe de creaţie, doar că deja sub o altă denumire, colectivul a fost numit "Kristobal Hunta". În acea perioadă de timp muzicienii erau pasionaţi de cărțile fraților Strugaţki, iar "Kristobal Hunta" este tocmai unul dintre personajele cărții "Lunea începe sîmbăta", scrisă de scriitorii menționaţi mai sus.

În prezent, muzicienii formaţiei "Kristobal Hunta" locuiesc și creează la Moscova, au deja în palmaresul său cîteva albume numerotate și un număr considerabil de concerte. Vocalistul formaţiei, Serghei Pasecinic, a venit la Chișinău și a oferit un interviu în cadrul programului "Istoria rockului moldovenesc".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interviu , rock , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
998 locuitori

Ofatinţi este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaia Jizni și Ofatinţi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Ofatinți alcătuia 998 oameni în anul 2012. Satul Ofatinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.