Mergi spre compartimentul: Muzica
23 noiembrie 2019, 11:30 Muzica views 3469
Un vestit chitarist din Belgia a făcut furori la Chișinău (Foto, Video)
23 noiembrie 2019, 11:30 Muzica views 3469

Un vestit chitarist din Belgia a făcut furori la Chișinău (Foto, Video)

Un masterclass de excepție a avut loc zilele trecute la Chișinău, cu participarea vestitului instrumentist și profesor de chitară din Belgia Johan Fostier, notează Noi.md.

Muzicianul ne-a vizitat țara, la invitația Sălii cu Orgă din capitală. El a ținut un masterclass la Școala de Arte „Alexei Stîrcea", unde a împărtășit cu elevii și profesorii măiestria interpretării instrumentale.

Elevii au avut ocazia să însușească tehnici noi de interpretare la chitara clasică și să se familiarizeze cu viața profesională instrumentistului.

Ulterior, Johan Fostier a susținut și un concert la Sala cu Orgă, cucerind publicul iubitor de muzică clasică. El și-a împărtășit impresiile despre Moldova și despre tinerele talente din țara noastră într-o discuție cu reporterul Noi.md.

„Impresia despre Moldova este un bună: oameni foarte drăguți, am fost primit călduros de elevii cărora le-am oferit un masterclass. Am văzut mult entuziasm, oameni prietenoși și talentați. Din păcate nu am vizitat încă prea multe obiective în țară, dar mi-a plăcut centrul orașului, este plin de viață. Sînt bucuros să descopăr pentru prima dată țara voastră. Am văzut doi copii foarte talentați cred că școala face un lucru extraordinar, muncind cu ei. A fost o plăcere să-i ascult și să împărtășesc experiența mea cu ei. Sînt talentați și bine pregătiți", ne-a relatat Johan Fostier.

Profund impresionată de măiestria artistului a rămas și Tatiana Kotelinicova, profesoară de chitară la Școala de Arte „Alexei Stîrcea".

„Am avut ocazia nu doar să facem cunoștință cu muzicianul, dar cu un om deosebit de profund, care percepe muzica cu inima, o percep prin lumea înconjurătoare. În chitara sa, în mîinile sale totul prinde viața. A fost fructuos și pentru elevi, care într-un mod nou au simțit chitare și au înțeles muzica nu înseamnă atît muncă, cît viață. Noi trăim prin muzică", a menționat Tatiana Kotelinicova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

chitară , muzica , Belgia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.