Mergi spre compartimentul: Muzica
25 ianuarie 2020, 11:00 Muzica views 4488
Audițiile live pentru Eurovision vor avea loc pe 1 februarie
25 ianuarie 2020, 11:00 Muzica views 4488

Audițiile live pentru Eurovision vor avea loc pe 1 februarie

Audițiile live pentru selecția națională Eurovision vor avea loc pe 1 februarie. În această etapă sunt așteptați 35 de interpreți care vor prezenta 36 de piese în ordinea inversă a listei de înregistrare în concurs, transmite IPN.

Comitetul Organizatoric al concursului Eurovision 2020 menționează că prestația vocală a concurenților va fi evaluată de un juriu format din profesioniști. Criteriile de apreciere sunt linia melodică, originalitatea piesei, dar și interpretarea propriu-zisă. Juriul va acorda puncte de la 0 la 12 pentru fiecare piesă înscrisă în concurs. La această etapă nu sunt solicitate elementele de show sau vestimentația scenică.

Potrivit regulamentului de desfășurare a etapei naționale, învingătorul va fi desemnat în calitate de reprezentant al Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020. Totuși, în cadrul audițiilor live, organizatorii pot decide asupra oportunității desfășurării unei etape suplimentare și anume a finalei naționale.

Printre numele sonore care concurează în acest an sunt Pasha Parfeni, Dianna Rotaru, Natalia Gordienko, Georgeta Burlacu, Maxim Zavidia etc.

Audițiile live ale pieselor înscrise în selecția națională se vor desfășura începând cu ora 15.00, în studioul 2 al Televiziunii Naționale, cu emisie în direct pe TV Moldova 2.

Cea de-a 65-a ediție a concursului internațional va avea loc în Olanda, după ce Duncan Laurence a fost desemnat câștigătorul Eurovision 2019. Ediția va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai 2020, și finala care va avea loc în data de 16 mai. Anul trecut, Republica Moldova, reprezentată de Anna Odobescu, nu a reușit să se califice în finală.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Eurovision , muzica , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1673
Populația:
10465 locuitori

Glodeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Glodeni. Amplasat în nord-vestul republicii, în lunca Prutului, oraşul Glodeni este situat la o distanţă de 168 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 10465 de locuitori. Prima menţiune documentară a satului Glodeni dateză din anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.