Mergi spre compartimentul: Muzica
21 septembrie 2020, 11:00 Muzica views 3446
Orchestra de muzică populară ”Lăutarii” a prezentat un concert la Chișinău
21 septembrie 2020, 11:00 Muzica views 3446

Orchestra de muzică populară ”Lăutarii” a prezentat un concert la Chișinău

Zeci de spectatori au participat la un concert prezentat ieri seara la Teatrul de Vară din Parcul Valea Morilor din capitală de Orchestra de muzică populară "Lăutarii", condusă de maestrul Nicolae Botgros, Artist al Poporului, informează MOLDPRES.

Pe scenă au evoluat interpreții Nicolae Ciubotaru, Lidia Bejenaru, Mihai Ciobanu, Ioana Capraru, Lilia Roșca, Igor Cuciuc, Tatiana Jacot, Mihaela Tabură ș.a.

Solicitat de MOLDPRES, Nicolae Botgros a menționat că acesta a fost primul concert susținut de formație în perioada pandemiei. "Am avut mari emoții atât noi artiștii, cât și spectatorii. Concertul a avut loc cu respectarea tuturor măsurilor de protecție. Le mulțumesc din suflet spectatorilor care au avut curajul să vină la acest concert", a subliniat cunoscutul dirijor și violonist.

Potrivit sursei citate, Orchestra "Lăutarii" a evoluat în fața publicului pe 4 și 5 martie, când a susținut două concerte la Palatul Național "Nicolae Sulac", în cadrul Festivalului Internațional de Muzică "Mărțișor", iar pe 8 martie a prezentat două spectacole în România. Pe 27 august, de Ziua Independenței, formația a avut un concert fără public la Palatul Național.

Maestrul Nicolae Botgros și-a exprimat speranța că va veni timpul când artiștilor li se va permite să susțină concerte și în spațiu închis.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Lăutarii , teatru , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.