Mergi spre compartimentul: Muzica
28 decembrie 2020, 16:00 Muzica views 3246
Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)
28 decembrie 2020, 16:00 Muzica views 3246

Roman Iagupov își amintește de călătoria neobișnuită pe Dunăre și concertele cu Hubert von Goisern (Foto, Video)

Poate că cineva dintre voi, dragi cititori, a scăpat din vedere o perioadă foarte interesantă din viața trupei Zdob Și Zdub. Este vorba despre proiectul care se numește Linz Europa Tour, la care trupa din Moldova a participat activ.

Despre ce fel de proiect era acesta, cum și unde s-a întîmplat totul, prin ce incidente și istorii a rămas Linz Europa Tour în memoria muzicienilor, a relatat pentru portalul Noi.md, însuși liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

"Mi-am amintit recent de cîntecul pe care l-am cîntat împreună cu renumitul și foarte interesantul muzician austriac Hubert von Goisern. Melodia se numește "Koa Hiatamadl". Am obținut o anumită simbioză - am reușit să unim muzica populară austriacă "yodling" cu motivele noastre moldovenești. Și toate acestea s-au întîmplat într-un proiect interesant despre care vreau să vă povestesc.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Roman Iagupov , Zdob şi Zdub , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.