Mergi spre compartimentul: Muzica
Presa din Polonia: Moldova este cel mai mare cîștigător al Eurovision 2022!
Foto: facebook.com/fratiiadvahov

Presa din Polonia: Moldova este cel mai mare cîștigător al Eurovision 2022!

Deși nu erau printre favoriți la casele de pariuri Zdob și Zdub împreună cu frații Advahov au demonstrat unei lumi întregi că sînt adevărații învingători ai concursului Eurovision 2022.

Potrivit presei poloneze, rețeta succesului Moldovei a fost o combinație neobișnuită de stil, ținute originale și o energie care a trecut de ecranele televizoarelor celor care au privit finala de acasă.

Moldova a fost reprezentată anul acesta la Eurovision de trupa Zdob și Zdub cu piesa "Trenuletul", care spune povestea unei călătorii cu trenul de la Chișinău la București.

”O melodie specifică care se memorează cu ușurință și te face să o fredonezi continuu, mai ales cu refrenul: "Hey hoLet's go. Folklore and Rock'n'Roll. Pleacă trenul! Unde esti? Chișinău - București", a atras cucerit inimile telespectatorilor Eurovision.

Deja după prima semifinală, chiar și cei mai persistenți fani Eurovision au fost foarte impresionați de piesă cu semnele distinctive ale unui hit "ear-twisting"”, scrie presa poloneză.

Contul de Twitter eurovision al BBC, care comentează spectacolele Eurovision, a declarat că prestația Republicii Moldova a fost esența Eurovision:

"Dacă cineva întreabă ce este Eurovision, băieții ăștia sînt răspunsul."

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

presa , Polonia , Moldova , cîștigători , Eurovision

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1184 locuitori

Şestaci este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şestaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 6 km de orașul Şoldăneşti și 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1184 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Șestaci datează din anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.