Mergi spre compartimentul: Muzica
Eurovision: La ce etapă se află ancheta deschisă de TRM
Foto: nokta.md

Eurovision: La ce etapă se află ancheta deschisă de TRM

Directorul „Teleradio-Moldova”, jurnalistul Vlad Țurcanu, a oferit detalii despre ancheta care a fost deschisă la postul public de televiziune, după ce juriul de la Chișinău nu a oferit niciun punct României la Eurovision, în timp ce prestația artiștilor de peste Prut a fost apreciată de către public cu zece puncte, scrie moldovenii.md cu referire la agora.md

„Această notă amară pe care a introdus-o în discuție juriul de la Chișinău nu a putut să adumbrească bucuria noastră de a-i urmării pe Zdob și Zdub și Frații Advahov. În ce privește demersul meu de la „Teleradio-Moldova”, astăzi voi semna acea anchetă și nu am nicio îndoială că ne vom lămuri cu privire la această situație, care vădește o lipsă de respect față de România, țară pe care o iubim”, a spus Vlad Țurcanu, la 17 mai, în cadrul conferinței de presă de întîmpinare a reprezentanților R. Moldova.

Din componența juriului din Republica Moldova au făcut parte Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici. Unul din membrii juriului a venit ulterior cu explicații pe pagina sa de Facebook. „Piesa Ucrainei mi-a plăcut mult! Piesa României – mai puțin. Totuși, nu într-atît de puțin, ca să nu intre în primii 12 participanți aleși de mine”, a scris Radmila Popovici pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că nemulțumiri s-au atestat și în Ucraina. Ministrul culturii, Oleksandr Tkacenko, și-a exprimat, duminică, regretul și „rușinea” că juriul din Kiev nu a acordat nicun punct concurenților din Polonia și Lituania, două țări care sprijină ferm Ucraina în războiul cu Rusia, .

Amintim că finala Eurovision de sîmbătă seara, cîștigată de reprezentanții Ucrainei, este umbrită de un scandal privind voturile. TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei.

Înainte de anunțarea votului, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) a scos din concurs juriile a șase țări, pe motiv de "modele de vot neregulate", fără însă să nominalizeze țările.

 

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.