Mergi spre compartimentul: Muzica
04 iunie 2022, 13:30 Dansul moldovenesc views 2560
În Dereneu a avut loc festivalul dansului popular moldovenesc
Foto: facebook.com/FotoAgenda
04 iunie 2022, 13:30 Dansul moldovenesc views 2560

În Dereneu a avut loc festivalul dansului popular moldovenesc

Duminică, 29 mai 2022 , în comuna Dereneu, raionul Călărași, a avut loc cea de-a II-a Ediție a ,,Festivalului Dansului Popular Moldovenesc’’, la care au participat 13 colective artistice, peste 300 de participanți din diferite raioane ale Republicii.

Publicul prezent la eveniment a fost delectat cu magia dansului folcloric, un univers plin de muzica, armonie si voie buna, adevaratul tezaur pe care il detinem.

Cartea de vizită a dansului popular din localitate este reprezentată de dl. Petru Rutcovschi, conducătorl artistic al colectivului de dans ,,Andrieș’’ care timp de 51 ani duce faima localității în mai multe țări ale lumii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.