Mergi spre compartimentul: Muzica
03 iulie 2013, 10:38 Dansul moldovenesc views 15055
03 iulie 2013, 10:38 Dansul moldovenesc views 15055

Ansamblul “Inspiraţie” a cucerit festivalul de la Iurmala


Foto: trm.md

Republica Moldova s-a clasat pe primul loc la festivalul internaţional de la Iurmala. Acum o săptămînă, 30 de ţări au concurat pentru un trofeu, iar ansamblul de dans modern “Inspiraţie” a cucerit acest concurs, relatează trm.md.

Dansatoarele au revenit în ţară cu diplomele de gradul întîi. Este pentru prima dată cînd dansatori din Republica Moldova sunt invitaţi la acest festival renumit.

Concursul s-a desfășurat în două etape. În prima au participat toate cele 30 de ansambluri, din diferite țări. În cea de-a doua, însă, au ajuns doar cele mai bune formații, printre care și ansamblul “Inspiraţie”.

Moldova a împărţit premiul mare cu participanţii din Rusia şi Letonia. Concursul internaţional din Letonia se desfăşoară pentru a doua oară.

Cuvinte cheie:

Festival , Dansuri , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.