06 decembrie 2013, 11:37 Caleidoscop views 13155
06 decembrie 2013, 11:37 Caleidoscop views 13155

A fost stabilită culoarea anului 2014


Foto: rus.ruvr.ru

Compania Pantone, care stabileşte standardele de culoare pentru uzul comercial în design a dezvăluit publicului culoarea anului 2014 - "Orhideea radiantă". Culoarea va înlocui Verdele smarald, care este trendul anului 2013. "Orhideea radiantă" este o combinație de fuchsia, violet și tonuri de roz și reflectă tendinţele actuale, spun specialiştii.

Directorul de la Pantone Color Institute, Leatrice Eiseman spune: "Această culoare este intrigantă pentru ochi și stîrnește imaginația. Inspiră multă încredere, emană fericire, iubire și sănătate."

"E un pic diferita, e un pic excentrica si nu este o culoare primara. Este o invitatie la inovatie. Familia culorii violet ofera oportunitatea de a face lucruri creative", spune aceasta, potrivit AP.

Este nuanta potrivita pentru cultura pop a zilelor noastre: "Oamenii asociaza purpuriul cu creativitatea si originalitatea - si acestea sunt foarte apreciate astazi. Vedem cuvinte similare utilizate pentru a descrie tehnologii si produse considerate inovative si cu o abordare pe care nu ai mai incercat-o pana acum".

Eiseman mai spune ca Radiant Orchid este o nuanta ce va fi abordata rapid, intrucat flateaza majoritatea tonurilor pielii, contrasteaza placut cu nuantele neutre si este o culoare care nu a mai fost vazuta in ultima vreme.

Sursa: ziare.com

Cuvinte cheie:

sfat , designer , publicitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.