12 decembrie 2013, 12:07 Caleidoscop views 8209
12 decembrie 2013, 12:07 Caleidoscop views 8209

Wikipedia: Iisus Hristos, pe primul loc în topul celor mai importante persoane din istoria lumii


Foto: antena3.ro

Iisus Hristos se află pe primul loc în topul celor mai importante persoane din istoria lumii, urmat de Napoleon şi de William Shakespeare, în clasament fiind incluşi şi George Washington, dar şi Adolf Hitler, informează Daily Mail.

Bazîndu-se pe impactul opiniilor pe care unii indivizi le-au avut de-a lungul timpului, dar şi pe modul în care s-au reflectat acestea pe paginile Wikipedia, doi cercetători în tehnologia calculatoarelor au realizat un top 10 cu cei mai importanţi oameni din istorie.

Locul întîi este ocupat de Iisus Hristos, iar faptul că profetul Mohamed s-a clasat pe locul al patrulea nu a fost o surpriză pentru oamenii de ştiinţă.
 
Totodată, şi conducătorii mariilor imperii ocupă locuri semnificative în top. Napoleon s-a situat pe locul al doilea, iar Alexandru cel Mare ocupă poziţia a noua.
 
Aristotel, unul dintre cei mai importanţi filosofi ai Antichităţii, este poziţionat pe locul al optulea. De asemenea, lista cuprinde trei preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii, doi dintre ei fiind părinţii fondatori ai SUA: George Washington (locul al şaselea) şi Thomas Jefferson (locul al zecelea). Oricum, în ciuda importanţei lor incontestabile în istorie, cei doi sînt devansaţi de Abraham Lincoln, care se află pe locul al cincilea.
 
În topul 10 al celor mai importante persoane din istorie este inclus un singur britanic, dramaturgul şi poetul William Shakespeare (locul al treilea).
 
În acelaşi timp, în top se află şi dictatorul Adolf Hitler, care ocupă poziţia a şaptea.
 
În topul celor mai importante persoane din istoria umanităţii nu este inclusă nicio femeie, motivul acestei absenţe fiind rezultatul secolelor de inegalitate dintre cele două sexe.
 
Wikipedia este o enciclopedie generală, disponibilă pe internet sub licenţă liberă în 285 limbi, avînd conţinut deschis tuturor, atît pentru utilizare cît şi pentru dezvoltare.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

istoria , religie , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.