15 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 17474
3 metode ingenioase să deschizi sticla de vin fără tirbușon
15 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 17474

3 metode ingenioase să deschizi sticla de vin fără tirbușon

Lipsa acestui „gadget" nu trebuie sa te priveze de un pahar de vin bun. Invata sa te descurci in orice situatie, cu obiectele pe care le ai la indemana prin casa.

1. Scoate dopul cu un pantof

Secretul e sa fie un pantof cu talpa tare. Aseaza sticla de vin intre genunchi, cu gatul in jos si strange-o bine. Bate, apoi, ritmic si suficient de tare cu talpa pantofului in baza sticlei de vin pana cand dopul iese suficient de mult incat sa poti sa il tragi cu mana.

2. Deschide sticla de vin cu un cui

Asta presupune sa ai la indemana prin casa un holsurub lung, o surubelnita si un ciocan tesla. Insurubeaza holsurubul in dop pana cand mai raman 2 cm in afara. Infasoara gatul sticlei cu un prosop si prinde cu tesla holsurubul infipt in dop. Trage cu putere.

3. Impinge dopul cu o lingură

E metoda cea mai simpla, dar iti trebuie si ceva forta. Pozitioneaza sticla pe o suprafata plata si stabila. Aseaza coada de la lingura perpendicular pe dop si impinge. La fel de bine poti folosi orice obiect metalic subtire (surubelnita, cutit cu varf lung).

Sursa: www.foodstory.ro

Cuvinte cheie:

vin , sfat , sarbatoare

Comentarii

 (1)
  • #1 user Răspunde Citează selecţia
    длинный гвоздь с резьбой называется - шуруп
    неучи !!!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.