31 ianuarie 2023, 14:30 Caleidoscop views 37395
Cum să mănînci măslinele cu sîmburi la restaurant
Foto: foodstory.ro
31 ianuarie 2023, 14:30 Caleidoscop views 37395

Cum să mănînci măslinele cu sîmburi la restaurant

Nu știi cum să le mănînci și le lași în farfurie, deși îți fac cu ochiul? Nu mai face greșeala asta. Conform regulilor de bune maniere, există 3 reguli simple pe care să le respecți, în funcție de situație.

1. Măslinele sînt, în principiu, finger foods. Adică acele gustări servite ca aperitiv sau ca garnitură pe care le poți mînca direct cu degetele. Așa că servește-le cu încredere. Măslinele mici le poti băga direct în gură, iar pe cele mai mari le poți mînca din două mușcături. Sîmburii se înlătură cu degetele și se pun pe marginea farfuriei.

2. Dacă sînt într-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toată băutura, iar măslina este consumată prin înclinarea paharului. Dacă ai o scobitoare, poți să o servești oricînd.

3. Dacă măslinele sînt parte dintr-o rețetă, se consumă întocmai ca preparatul respectiv. Adică, dacă vorbim de o salată, se mănîncă cu furculița, și tot așa este îndepărtat și sîmburele.

Sursa: www.foodstory.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.