12 august 2020, 11:00 Caleidoscop views 13866
7 previziuni bizare care s-au adeverit
Foto: Wikipedia
12 august 2020, 11:00 Caleidoscop views 13866

7 previziuni bizare care s-au adeverit

Chiar dacă crezi sau nu în profeţii, o previziune adeverită îi poate nelinişti pînă şi pe cei mai neîncrezători dintre noi.

Michel de Nostredame, cunoscut drept Nostradamus, a fost un farmacist francez care a trăit în secolul al XVI-lea. El a intrat în istorie graţie cărţii "Les Prophéties" (Profeţiile), publicată în 1555. Generaţii întregi l-au creditat pe Nostradamus cu puterea de a prezice evenimente majore ce aveau să aibă loc. Mai jos puteţi citi cîteva dintre ele şi evenimentele istorice despre care se crede că le-ar fi prezis.

Profeţia: "Sîngele celor drepţi va fi cerut în Londra, ars de foc în anul 66".

Evenimentul: Marele incendiu din Londra, 1666, a distrus oraşul medieval. În jur de 70.000 de locuinţe, dintre cele 80.000 ar fi ars în acest incendiu, însă numărul victimelor nu a sărit de zece.

Profeţia: "De la oamenii înrobiţi, cîntece, cîntări şi cereri, prinţii şi lorzii sunt ţinuţi captivi în închisori (...) Marele zid va cădea, regele va fi executat.

Evenimentul istoric: Revoluţia franceză din 1789. Acest eveniment sîngeros a pornit ca o rebeliune împotriva aristocraţilor, arestaţi şi executaţi prin decapitare. Oamenii au năvălit închisoarea Bastilla, care a fost distrusă, iar regele Louis XVI a fost capturat şi executat la patru ani după.

Profeţia: "Din adîncimile Europei de Vest, un copil se va naşte într-o familie săracă, el cu a cărui vorbă va seduce o armată mare. Faima sa se va răspîndi către împărăţiile din est".

Persoana reală ar fi Adolf Hitler, cunoscut drept "copilul Germaniei".

Profeţia Focul vulcanic din centrul pămîntului va cauza cutremure în noul oraş. Două mari pietre se vor război pentru mult timp. Apoi Arethusa va înroşi un nou rîu.

Se crede că evenimentul în cauză ar fi atacurile teroriste din 11 septembrie. Noul oraş ar fi New York, iar cele două pietre: creştinismul şi islamul. "Centrul pămîntului" ar fi în această interpretare cele două turnuri gemene distruse în atacurile teroriste din 2001.

Alte profeţii istorice

Preşedintele american Abraham Lincoln şi-ar fi visat propria moarte, cu doar trei zile înainte de a fi ucis. Mai mult, în autobiografia lui Lincoln, autorul susţine că preşedintele american ar fi visat chiar că a fost asasinat.

Similar, John F. Kennedy i-ar fi spus lui Jackie Kennedy, în ziua în care a fost ucis, că nu poate face nimic dacă un nebun decide să-l împuşte de la un geam

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

Profeţia , viitor , istoria , Nostradamus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.