28 septembrie 2020, 16:30 Caleidoscop views 13453
Ce a surprins un fotograf în timpul unei şedinţe de spiritism
Foto: jurnalul.ro
28 septembrie 2020, 16:30 Caleidoscop views 13453

Ce a surprins un fotograf în timpul unei şedinţe de spiritism

Patru fotografii făcute în timpul unei sesiuni de spiritism, în anii '30, au fost expuse public şi arată cum o presupusă stafie "pluteşte" deasupra participanţilor, scrie Metro.

Într-una dintre imagini se poate vedea clar chipul, fiind vorba de o femeie cu par închis la culoare, acoperită cu un şal. În celelalte trei fotografii, făcute în cadrul aceluiaşi eveniment, apare însă doar o ceaţă, numită "ectoplasmă" de către cunoscători ai acestui fenomen.

Cele patru fotografii au fost descoperite în colecţia locotenent-colonelului E.J. Gordon Tucker, de la Oficiul de Înregistrări Publice al Irlandei de Nord (PRONI), echivalentul Arhivelor Naţionale din Marea Britanie.

"Aceste fotografii din 1930 arată 'manifestări ale spiritelor'. Oamenii prezenţi la acea şedinţă de spiritism le-au invocat şi ele au apărut. Un spirit şi-a făcut apariţia şi era înconjurat de o ceaţă albă numită ectoplasmî", a declarat Alan Robertson de la PRONI.

Şedinţele de spiritism erau foarte populare în anii '30, atunci cînd foarte mulţi şi-au pierdut membri ai familiei în Primul Război Mondial.

"Între anii 1920 şi 1930, mulţi încercau prin spiritism să-i contacteze pe cei dragi dispăruţi", a spus Alan Robertson.

Pe de altă parte, tot Alan Robertson oferă şi o explicaţie raţională pentru strania imagine, care nu are legatură cu vreo stafie.

"Se crede că fotografia a fost creată fie prin expunerea dublă a plăcilor, fie prin crearea unui manechin asemenea unui spirit", a mai spus Robertson.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

fantoma , om , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1286 locuitori

Drăgușeni este un sat din cadrul comunei Bobeica, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1286 locuitori. Satul Drăgușeni a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.