05 iunie 2023, 10:30 Caleidoscop views 16959
Afla ce boli poti avea dupa pozitia in care dormi
05 iunie 2023, 10:30 Caleidoscop views 16959

Afla ce boli poti avea dupa pozitia in care dormi

Una dintre cele mai importante activitati pentru functionarea normala a corpului este, fara nici o indoiala, somnul. De altfel, oamenii petrec cel putin o treime din viata dormind. Ca de obicei, excesele de orice fel dauneaza sanatatii indiferent ca vorbim despre perioade prea lungi sau prea scurte petrecute in pat. Insa, potrivit Mail Online nu doar numarul de ore dormite conteaza, dar si pozitia in care se odihneste o persoana. Aceasta descoperire este cu atat mai importanta cu cat aproximativ 95% din oameni dorm in aceeasi pozitie pe parcursul intregii nopti. Mai jos sunt analizate pozitiile de somn precum si bolile pe care acestea le pot genera.

1. Dormitul pe o parte

Potrivit lui Jim Horne de la Centrul de Cercetare a Somnului de la Universitatea Loughboroug, aceasta pozitie favorizeaza reducerea refluxului de acizi si indigestiei. In acelasi timp insa, trebuie sa stiti ca in aceasta pozitie ridurile voastre vor deveni mai pronuntate. Explicatia este foarte simpla: acestea sunt mai adanci si mai vizibile din cauza ca fata este strivita de perna.

2. Dormitul pe spate

In cazul in care suferiti de artrita nu exista o pozitie de somn care sa va ajute mai mult pentru ca greutatea corpului este distribuita egal. Vestea proasta este ca sforaitul, mai ales in cazul persoanelor supraponderale, la care surplusul de grasime din partea frontala a gatului va apasa prea mult pe gat, va fi intensificat. Trebuie sa aflati si faptul ca adormind pe spate tesuturile din corp raman neoxigenate iar acest lucru favorizeaza atat astmul cat si bolile de inima.

3. Dormitul in pozitia fetusului

Pentru ca in timpul zilei gravitatia pune presiune pe discurile coloanei dormitul in aceasta pozitie este ideal, deoarece curbarea corpului spre interior deschide spatele, reducandu-se astfel presiunea pe discurile coloanei vertebrale si in acest mod durerea va fi diminuata. Totusi, este important sa va asigurati ca perna nu este nici prea inalta, nici prea joasa, adica gatul sa fie la nivelul corpului, pentru ca altfel muschii si nervii de pe gat va vor da dureri de cap si, evident, de gat.

4. Dormitul in pozitia lingurii

Aceasta pozitie favorireaza atingerea dintre parteneri ceea ce reduce stresul indiferent de sex. Totusi, corpul este fortat sa stea intr-o pozitie care amplifica durerile in articulatii si muschi. In plus, dormitul pe pieptul sau in bratele partenerului poate provoca dureri ale gatului.

5. Dormitul pe burta

Daca aveati o problema cu sforaitul, aceasta pozitie va va ajuta s-o rezolvati. Dar, in acelasi timp, dintii vostri vor avea de suferit intrucat maxilarul este pozitionat mai in fata decat in mod normal. Nu trebuie sa uitati nici de faptul ca aceasta pozitie poate cauza probleme ale nervilor in partea superioara a corpului. De asemenea, persoana trebuie sa isi roteasca gatul intr-o parte, ceea ce provoaca incordare.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

sfat , sanatate , boala , om , somn

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
359 locuitori

Sălcuţa Nouă este un sat din cadrul comunei Cîrnăţenii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Sălcuţa Nouă a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.