07 iulie 2015, 09:58 Caleidoscop views 8140
Globalresearch: Criza din Ucraina se extinde în Transnistria şi Moldova
07 iulie 2015, 09:58 Caleidoscop views 8140

Globalresearch: Criza din Ucraina se extinde în Transnistria şi Moldova

Situaţia critică din Ucraina şi evoluţiile politice din regiunea Odesa, unde guvernator a fost numit fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvilli, afectează Republica Moldova şi, implicit, regiunea transnistreană, scrie publicaţia „Globalresearch.ca".

Într-un jurnal video de politică externă, publicaţia a difuzat un material cu titlul: „Noul război în Transnistria", referindu-se la escaladarea conflictului între Statele Unite ale Americii şi Federaţia Rusă, care ar putea să se extindă şi asupra teritoriului Republicii Moldova.

„Criza din Ucraina se extinde în Transnistria şi Moldova, contribuind astfel la agravarea confruntării SUA-NATO cu Rusia", susţin autorii şi menţionează în context, acţiunile „regimului de la Kiev, care blochează tranzitul pacificatorilor ruşi din Transnistria".

Sursa: infobiz.md

Cuvinte cheie:

criza , Ucraina , Moldova , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.