27 august 2020, 11:00 Caleidoscop views 8055
4 reguli pe care sa nu le incalci cand mergi cu copiii la mare
27 august 2020, 11:00 Caleidoscop views 8055

4 reguli pe care sa nu le incalci cand mergi cu copiii la mare

Marea a fost intotdeauna destinatia preferata pentru petrecerea vacantei pentru multe familii cu copii. Pentru a incheia sejurul fara incidente neplacute, iata cateva reguli pe care nu ar trebui sa le incalci.

1. Siguranta alimentara

Atentie de unde procurati mancarea. Comerciantii ambulanti sunt peste tot si va ofera de toate, de la fructe la porumb fiert, copt etc. Chiar daca este mai comod sa iei de mancare direct de la sezlong, regulile de igiena si siguranta alimentara n-ar trebui uitate. Cumparati alimente doar de la surse de incredere, care au fost verificate igienico-sanitar. Atentie la termenele de valabilitate ale produselor pe care le cumparati. Nu uitati sa spalati bine fructele si legumele inainte de a le consuma. Evitati astfel riscul de a face otoxiinfectie alimentara.

2. Protectia solara

Chiar daca soarele nu mai este la fel de arzator ca in varf de sezon, nu uitati de aplicarea cremelor de protectie solara. Alege o crema cu factor SPF 30 (cel putin), chiar SPF 50 pentru copii. Aplica crema inainte de a iesi din casa, chiar si daca este innorat. Daca mergi la plaja, reinnoieste stratul de crema la fiecare doua ore sau imediat ce iesi din apa, sau daca ai transpirat abundent.

3. Semnalele salvamarilor

Este adevarat ca vrei sa te bucuri de plaja si de mare. Insa nu ignora semnalele salvamarilor. 2015 a fost un an negru pe litoral, cateva zeci de persoane inecandu-se si alte cateva fiind salvate in ultima clipa. De asemenea, ocoliti plajele care nu sunt supravegheate de salvamari, chiar daca considerati ca e "liniste si mai putin aglomerat".

4. Supravegherea copiilor

Este suficient un moment de neatentie din partea parintilor si cei mici sa se faca nevazuti. In 2015, zeci de copii s-au ratacit pe plaja. Este recomandat sa le puneti copiilor bratari de identificare cu numele si numarul de telefon al parintilor, astfel incat cel mic sa ajunga in cel mai scurt timp la parintii lui.

Iata si cateva recomandari facute de salvamari

Pentru parintii cu copii

– ancorati jucariile gonflabile. Ele pot fi luate de vant si duse spre larg, iar copilul sa o ia la fuga dupa ele

– nu lasati copiii sa inoate imediat ce au mancat. Pot aparea crampe.

– nu lasati copiii sa intre nesupravegheati in mare. Un val cat de mic ii poate dobori si copiii se pot ineca chiar la mal, in apa mica.

– inotati paralel cu malul

– lasati copilul sa foloseasca echipamentul de snorkeling doar daca este un bun inotator si apa este calma. Nu lasati copilul sa utilizeze echipamentul de snorkeling daca are probleme cu respiratia.

Pentru adulti

– nu consumati alcool inainte de a merge sa inotati

– daca cineva este in pericol, alertati salvamarii, riscul de a va ineca este mare, mai ales daca nu sunteti buni inotatori

– nu ignorati semnalele si indicatiile salvamarilor

– nu intrati in apa daca este ancorat steagul rosu

– nu intrati in apa de unul singur

– asigurati-va ca mai sunt oameni in jur care pot alerta salvamarii in caz de pericol

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

mare , copii , parinti , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.