27 octombrie 2015, 10:36 Caleidoscop views 8703
Gadgeturi pe cale de dispariţie
27 octombrie 2015, 10:36 Caleidoscop views 8703

Gadgeturi pe cale de dispariţie

Tehnologia avansează de la o zi la alta şi va continua să avanseze cu un ritm din ce în ce mai mare. Asta înseamnă că există o serie de gadgeturi pe cale de dispariţie. Probabil unele vor dispărea mai curând decât altele, dar un lucru este sigur, viitorul lor este pecetluit.

1. Prima pe listă este camera foto. Ceea ce acum zece ani a fost în mare vogă, acum nu prea mai este de folos pentru multă lume. Şi asta se întâmplă din cauza smartphone-urilor care oferă o calitate bună a pozelor şi pe care îl ai tot timpul în preajmă. Bineînţeles, cei care sînt pasionaţi de fotografie se vor orienta către un DSLR mai degrabă decât după un aparat foto digital clasic. Asta înseamnă că cererea va fi tot mai mică şi în următorii ani va dispărea de tot de pe piaţă.

2. Şi GPS-ul auto se deplasează încet spre extincţie. Înainte de smartphone-uri un GPS era foarte util pentru navigarea oraşelor noi. Dar de când au început telefoanele să integreze un modul GPS, dispozitivele auto au început să piardă uşor teren. Acum aplicaţiile de navigare de pe smartphone oferă posibilitatea de a găsi locul pe care îl cauţi cu o acurateţe de cîţiva metrii. Şi atunci de ce să cumperi două dispozitive distincte?

3. Consolele au din nou de suferit din cauza evoluţiei. Generaţiile noi de televizoarele sunt mai smart, ar aplicaţiile devin mai complexe. Ne îndreptăm spre o zonă în care televizorul va integra suficientă putere de calcul încât va putea rula jocuri cu o grafică şi o complexitate ridicată, iar pe post de gamepad vom folosi smartphone-ul personal. În momentul de faţă sînt puţine jocuri care folosesc tehnologia cast, dar asta se va schimba în curînd.

4. Fitness tracker-ele sunt de foarte puţin timp pe piaţă, populaţia din România nici măcar nu a apucat să se obişnuiască bine cu acestea şi deja încep să fie înlocuite. Lumea adoră simplitatea de aceea vor produse care să integreze cât mai multe funcţii. Fitness tracker-ele vor fi înlocuite de smartwatch-uri, deoarece pe lîngă funcţiile de tracking oferă şi alte opţiuni.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

gadgeturi , dispariție , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.