26 ianuarie 2021, 12:30 Caleidoscop views 6046
4 pași spre organizarea corectă a timpului
26 ianuarie 2021, 12:30 Caleidoscop views 6046

4 pași spre organizarea corectă a timpului

Care este diferența dintre oamenii de succes și cei care nu au ajuns în viață prea departe? Organizarea eficientă a timpului. Oamenii care știu cum să-și structureze timpul, au șanse de succes mai mari în viață comparativ cu ce ce-și programează activitățile ineficient.

Pe lista mea era o mulțime de activități pentru care nu găsesc timp. Nu reușeam să termin cartea pe care am început-o, nu aveam timp pentru ieși în oraș cu prietenii, nu mai privisem serialul preferat de cîteva săptămîni... Recent le-am terminat pe toate și am formulat rețeta perfectă pentru organizare eficientă a timpului.

  • 1. Primul pas este stabilrea obiectivelor pentru o perioadă de cel puțin cîteva luni. Este mai ușor să lenevești avînd scopuri de viitor bine determinate, nu?
  • 2. Fiecare scop poate fi realizat prin efectuarea mai multor sarcini. Următorul pas ar fi crearea unei liste de sarcini și gruparea acestora conform urgenței.
  • 3. Urmează repartizarea activităților în timpul unei zile. În acest caz, îndeplinirea sarcinii depinde de 2 factori decisivi: urgența și importanța. Mai întîi ud florile, apoi mă gîndesc la lista de shopping pentru iarnă.
  • 4. Activitățile care irosesc timpul trebuie eliminate din lista zilnică. Odihna și distracția sînt mai plăcute dacă sînt precedate de efort și nu sînt plănuite din timp. Activităție spontane sînt o sursă de emoții plăcute și energie pozitivă pentru întreaga zi!

Sursa: sfaturi-utile.com

Cuvinte cheie:

organizatie , timp , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
21 locuitori

Mărineşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Mărinești a fost întemeiat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.