07 octombrie 2023, 11:30 Caleidoscop views 9070
Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului
07 octombrie 2023, 11:30 Caleidoscop views 9070

Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului

Astăzi este Ziua Internațională a Zîmbetului. Sărbătoarea este celebrată în fiecare an, în prima vinere a lunii octombrie. Cu această ocazie, în mai multe orașe din Europa, Asia și America sunt organizate spectacole pentru copii, concursuri cu baloane și distracții cu clovni.

Ideea de a dedica o sărbătoare zâmbetului i-a venit lui Harvey Ball în 1999. El este cel care a creat, în 1963, renumita "față zîmbitoare", cunoscută cu denumirea originală de "smiley face". Imaginea ajuns să fie utilizată de internauții din lumea întreagă și reprezintă un simbol al bucuriei.

După moartea artistului, în 2001, a apărut Fundația Harvey Ball World Smile, care a devenit sponsorul oficial al sărbătorii Zîmbetului.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Zîmbet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.