13 octombrie 2020, 12:00 Caleidoscop views 8147
Cea mai mare navă de croazieră din lume (Foto)
13 octombrie 2020, 12:00 Caleidoscop views 8147

Cea mai mare navă de croazieră din lume (Foto)

Cea mai mare navă de croazieră la acest moment - Allure of the seas (în traducerea Farmecul Mărilor). Principalii săi parametri sînt. Lungimea − 362 de metri. Lățimea − 60 de metri (47 metri pe linia de plutire). Înălțimea de 72 metri − de la carenă pînă la capătul țevii. Deplasamentul 9,3 metri. Tonajul 225282 BRT.

Să ne oprim un pic mai mult asupra tonajului (tona brută înregistrată) - unitatea volumului egal cu 100 de pfunzi cubi, adică 2,83 m³. Deplasamentul navei - volumului de apă dislocuit de carena navei în stare de plutire. Masa acestei ape este egală cu greutatea întregii nave, indiferent de mărime, formă și material. Adică în termeni simpli, greutatea unei astfel de nave este de aproximativ 637 548 de tone, plus-minus cîteva tone de pasageri cu echipajul și rezervele de combustibil și alimente.

Echipajul este format din 2384 de persoane. Nava poate să ia la bord 6296 de pasageri. Vasul de croazieră are pavilionul Bahamas. Portul de înmatriculare Nassau. Este produs în Finlanda la comanda Companiei Americane de Transport Maritim Royal Caribbean Cruises Ltd. A fost lansat la 21 noiembrie 2009, dar a fost pus în funcțiune doar un an mai tîrziu, la 29 noiembrie 2010.

Allure of the seas întreprinde croaziere în Bahamas, Caraibe și efectuează, de asemenea, călătoria transatlantică spre Barcelona din Fort Lauderdale. Are și o rută mediteraneană. În mare parte, această navă este identică cu semenul său Oasis of the seas. E dotat cu aceleași 25 de cafenele și restaurante, ziduri pentru alpinism, teren de baschet și 7 zone diferite. În ce privește dimensiunile, lungimea "Allure of the Seas" e cu 5 cm mai mare. Cel mai probabil, diferența de lungime se datorează temperaturii la măsurare.

FAPTE INTERESANTE DESPRE CEA MAI MARE NAVĂ DE CROAZIERĂ DIN LUME. Pe navă este un parc central unde cresc aproximativ 12 000 de plante, 60 dintre care sînt copaci. În timpul croazierei puteți merge la cumpărături. Aici sînt buticuri de brand. Puterea motoarelor e de 97000 kW sau 131920 de cai putere. Banii utilizați la bord - dolari SUA. Datorită colaborării cu studioul de film DreamWorks, nașa navei a devenit Prințesa Fiona din desenul animat Shrek. La bord există un Teatru Acvatic.

Sursa: www.ugaga.net

Cuvinte cheie:

nava , curiozitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.