17 iunie 2023, 12:30 Caleidoscop views 19919
17 iunie 2023, 12:30 Caleidoscop views 19919

10 moduri de a economisi banii


Foto: fin.ro 

Cel puţin o dată în viaţa fiecare dintre noi şi-a spus: "Gata, de mîine  încep să economisesc". Şi în cele din urmă? Banii oricum undeva dispar.

1. Luaţi mîncare la lucru de acasă

Dacă lucraţi într-un birou sau munca e legată de călătorii – luaţi prînzul  cu sine de acasă. Luarea mesei în cafenele şi baruri / restaurante este de multe ori cea mai mare gaură în buget.

2. A refuza preparatele semifabricate

Aceasta este aproximativ o treime din banii cheltuiţi pe produse alimentare. Preparatele semifabricate sînt mai scumpe, mai puţin utile şi, în plus, nu este un secret că aproape toate produsele semi-finite conţin conservanţi şi alte OMG-uri.

3. A cumpăra produse de la piaţă

Este mai bine să mergeţi la piaţă o dată la 1-2 săptămîni. Luaţi un rucsac, şi cumpăraţi tot ce este necesar după o listă alcătuită preventiv, pentru ca  în timpul săptămînii să nu pierdeţi nici timp, nici bani.

4. Vindeţi lucrurile inutile

Toate hainele / accesoriile si bijuteriile le purtaţi de fapt? Poate ceva a ocupat mult timp loc în dulap şi nu vă mai este drag? VINDEţI! Puteţi plasa un anunţ în ziar sau pe orice site tematic şi veţi scăpa de mormane de lucruri inutile.

5. Cumpăraţi judicios

Să cumpăraţi lucruri în Chișinău este destul de scump, deaceea puteţi cumpăra lucruri călătorind în Europa sau Asia, există întotdeauna ceva de bună calitate şi mult mai ieftin.

6. Reduceţi cheltuielile inutile

Adesea vrei să cumperi ceva pur şi simplu, "pentru suflet". De obicei, aceste lucruri mai tîrziu ajung în debara, de îndată ce se schimbă dispoziţia. Pentru a evita acest lucru, este bine să aveţi o listă de achiziţii necesare pentru casă, trup si suflet.

7. A merge pe jos

Mersul pe jos are o serie de avantaje solide: economii la transport, economii la fitness club, lipsa de stres, aer relativ curat şi buna dispoziţie.

8. Înlocuiţi cafenelele cu întrunirile în bucătărie

Întîlniţi-vă cu prietenii la domiciliu, este mult mai plăcut şi sincer decît la cafenea.

9-10. Renunţaţi la ţigări şi alcool

Ultimele două sugestii sînt la fel de vechi ca lumea, dar socotiţi cît costă un pachet de ţigări cîţi bani se duc într-o săptămînă pe ţigări şi alcool? Apoi, fiecare decide pentru sine, bea, fumează sau cheltuie bani pe călătorii, de exemplu.

Cuvinte cheie:

economie , sfat , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.