19 decembrie 2020, 14:30 Caleidoscop views 9612
Cadouri de Anul Nou care aduc ghinion
19 decembrie 2020, 14:30 Caleidoscop views 9612

Cadouri de Anul Nou care aduc ghinion

Alegînd un cadou, nu trebuie să uiți că există persoane superstițioase care cred în semne, potrivit cărora unele cadouri pot fi considerate nepotrivite.

Există cîteva lucruri pe care nu este de dorit să le faci cadou, deoarece ele au o energie negativă. Dintre cadourile considerate periculoase fac parte oglinda, portmoneul, vesela, batista, perlele, cărțile, cuțitele, foarfecele și alte obiecte ascuțite.

Obiectele cu tăiș îi condamnă la eșec pe toți cei ce locuiesc în casa respectivă. După cum se știe, obiectele ascuțite acumulează o mare cantitate de energie negativă.

Potrivit superstițiilor, vesela nu se dăruiește goală deoarece poate aduce lipsa de bani.

Însă dacă pui ceva în ea, de exemplu o monedă, un astfel de cadou, dimpotrivă, va aduce fericire.

Nu se recomandă să-i dăruiți ceas persoanei iubite. Ceasul simbolizează despărțire, și încă de lungă durată. Pe vremuri, ceasurile erau lăsate la momentul despărțirii, uneori pentru totdeauna. A lăsa ceasul acasă, plecând pe alte meleaguri, era percepută drept nedorință de a mai reveni.

Nu se cuvine să dăruiești cărți unui cuplu căsătorit. Se consideră că o carte dăruită poate provoca trădarea. Nu se cade să dăruiești, nici să primești în dar un portmoneu. S-ar putea să pierdeți șansa de a cîștiga bani. Dacă însă se vor pune bani în portmoneu, acesta, dimpotrivă, va atrage bogăția.

Vechile legende și superstiții susțin că perlele simbolizează lacrimile văduvelor nealinate și ale copiilor. Un asemenea cadou atrage boli, lacrimi și pierderi. Persoanelor superstițioase în etate nu se cuvine să le dăruiți lumînări, prosoape, papuci de cameră și ceasuri. Dacă acestea cred în semne, ele vor aprecia cadoul ca pe o aluzie la plecarea lor din viață în anul care vine.

Batista simbolizează griji și necazuri. Alegând un cadou, ține minte că acesta trebuie să fie dăruit din toată inima. Doar atunci va aduce bucurie. Și nu uita că acțiunea negativă a unui cadou periculos poate fi evitată dacă îi dai în schimb o monedă celui care ți l-a dăruit.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

cadouri , Anul Nou , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
589 locuitori

Hitreşti este un sat din cadrul comunei Sărata Veche, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 589 de oameni. Satul Hitreşti a fost menționat documentar în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.