03 februarie 2017, 16:30 Caleidoscop views 4394
Poveste a tînărului inventator moldovean (Video)
03 februarie 2017, 16:30 Caleidoscop views 4394

Poveste a tînărului inventator moldovean (Video)

Adrian Vlas este un tînăr de 22 de ani, din comuna Sărata-Galbenă, Hîncești, devenit renumit datorită proiectelor sale inginerești, premiate la mai multe concursuri. Pasionat de tehnică din copilărie, și-a construit prima mașină cu trei roți la vîrsta de 11 ani.

De atunci, Adrian își dedică timpul și eforturile ca să inventeze și să proiecteze noi mașinării. A asamblat cîteva motociclete cu trei roți, iar la 17 ani își termină cea mai impresionantă piesă. De ceva timp, inspirat de un prieten cu nevoi speciale, lucrează la proiectul AVAI, o mașinărie specială care să le permită persoanelor cu dificultăți locomotorii să conducă un automobil obișnuit.

AVAI a cîștigat marele premiu la expoziția Euroinvent, care a avut loc anul trecut la Iași, într-o competiție cu alte peste 500 de invenții, realizate de ingineri din 42 de țări. Întreaga poveste a tînărului inventator, în reportajul realizat de Adrian Ianovici.

Sursa: europalibera.org

Cuvinte cheie:

inventie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1854 locuitori

Nişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Nişcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Călărași și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1854 de oameni. Satul Nișcani a fost menționat documentar în anul 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.