14 iunie 2023, 16:30 Caleidoscop views 7081
Cele mai utile unelte ca să-ți organizezi timpul
14 iunie 2023, 16:30 Caleidoscop views 7081

Cele mai utile unelte ca să-ți organizezi timpul

Ai impresia ca timpul zboara si nu reusesti sa faci mai nimic din ceea ce ti-ai propus? Nu esti singurul. Din fericire exista mai multe unelte care te ajuta sa-ti organizezi timpul.

Iata care sînt cele mai utile dintre ele.

1. Urmareste timpul

Organizeaza-ti sarcinile pe o agenda. Acest lucru te va motiva sa te concentrezi mai bine pentru indeplinirea lor.

Rezerva primele 90 de minute celor mai importante sarcini. Creierul este mai activ dimineata si vei termina mai repede si mai usor sarcinile mai grele.

2. Inchide ferestrele inactive

Atunci cand lucrezi la calculator inchide ferestrele pe care nu le utilizezi. Iti vor distrage atentia si iti vei pierde concentarea asupra sarcinilor pe care le ai de indeplinit.

3. Pune-ti reminder-e

Seteaza-ti reminder-e pentru sarcinile importante, astfel incat sa nu uiti de ele si sa nu pierzi timpul facand altceva mai putin important. Divizandu-ti timpul pe diverse intervale poti compara realitatea cu previziunile si iti vei ajusta in functie de asta urmatoarele misiuni.

4. Muzica ambientala

Zgomotul din birou te poate perturba din activitatea zilnica. Iti poti pune o muzica ambientala care sa te ajute sa te concentrezi mai bine.

5. Fa o lista cu obiceiurile inutile

Intocmeste-ti si o lista cu obiceiurile care te tin pe loc. Astfel vei vedea cat timp pierdeai cu lucruri inutile.

6. Identifica punctele forte

Intre ce intervale orare esti mai in forma? Organizeaza-ti timpul in ritmul natural al corpului tau si programeaza-ti sarcinile importante atunci cand creierul tau functioneaza la cote maxime.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

timp , plan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
728 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Bălăneşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Nisporeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 728 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.