13 martie 2020, 05:00 Caleidoscop views 11094
13 martie 2020, 05:00 Caleidoscop views 11094

Nu vă ascultă? Priviți în ochi

Uneori, aveți sentimentul că persoana cu care vorbiţi nu vă ascultă? Acum acest lucru poate fi aflat: e destul doar să priviți în ochii interlocutorului.

Oamenii de știință au descoperit că atunci cînd o persoană clipește de mai multe ori, ea se află cu gîndurile în altă parte. În noul studiu, publicat în revista "Ştiinţă şi Psihologie", se afirmă că atunci cînd clipim se crează bariere fizice minuscule care ne ajută să ne deconectăm de la lumea exterioară. Studiile au arătat ca, atunci cînd atenția unei persoane este desconcentrată, activitatea părții creierului responsabilă pentru procesul de influență externă, de asemenea, este slăbită, relatează Dailymail.

Neurologul de la Universitatea de la Waterloo din Ontario (Canada), dr. Daniel Smilek a relatat că la început a apărut teoria despre cum creierul ar reacţiona în cazul în care informaţiile din lumea exterioară încetează să mai fie percepute de om. Pentru a testa teoria că, probabil, reacția organismului ar fi clipirea continuă, oamenii de știință au adunat un grup experimental.

Cincisprezece voluntari au fost rugaţi să citească de pe ecranele calculatoarelor, în timp ce senzorii a monitorizat mişcările ochilor lor. Atunci cînd atenţia oamenilor era împrăştiată, computerul emitea anumite semnale. Astfel, s-a constatat că voluntarii clipeau mai des atunci cînd erau neatenți.

"Noi presupunem că atunci cînd ne sustragem închidem ochii. Așa creierul primeşte mai puţine informaţii", -  spune dr. Smilek.

Cuvinte cheie:

om , relatii , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
15281 locuitori

Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.