03 martie 2018, 10:45 Caleidoscop views 11467
A fost calculat momentul în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial
03 martie 2018, 10:45 Caleidoscop views 11467

A fost calculat momentul în care ar putea izbucni Al Treilea Război Mondial

Un cercetător a calculat probabilitatea statistică a declanşării unui nou război. Conform bărbatului, cei ce au crezut că au trăit 70 de ani de pace de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial sunt naivi.

Cercetătorul Aaron Claust, din cadrul Universităţii din Colorado, a utilizat analizele statistice pentru a cerceta 95 de războaie din perioada 1823-2003 pentru a observa dacă ne aflăm cu adevărat într-o perioadă unică de pace.

Conform Metro, Clauset a descoperit că nu ne aflăm de fapt într-o perioadă de pace, pentru ca perioada din prezent să devină remarcabilă ar trebui să continue pentru următorii 100-140 de ani. ''Aceste rezultate sugerează că pacea din prezent este mult mai fragilă decât se credea anterior,'' a declarat Clauset. El a adăugat că pericolul unui război uriaş este ''constant''. Bărbatul a mai analizat şi probabilitatea începerii unui război uriaş ce ar putea distruge omenirea. El sugerează că un astfel de război s-ar putea declanşa în următorii 383-11.489 de ani, cu o medie estimată de 1.339 de ani.

Sursa: www.descopera.ro

Cuvinte cheie:

război , prognoza , matematica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.