06 iulie 2018, 12:35 Caleidoscop views 3940
Bolivia va construi un muzeu subacvatic în lacul Titicaca
06 iulie 2018, 12:35 Caleidoscop views 3940

Bolivia va construi un muzeu subacvatic în lacul Titicaca

Guvernul bolivian va construi un muzeu subacvatic pe fundul lacului Titicaca, în cadrul unui proiect estimat la 10 milioane de dolari, după descoperirea recentă a mii de piese arheologice în străfundurile acestuia, a anunţat marţi ministrul Culturii, potrivit AFP.

''Este vorba despre un complex turistic şi despre un centru de cercetări arheologice, geologice şi biologice, o iniţiativă unică în lume'', a afirmat ministrul Culturii, Wilma Alanoca, după ce a oferit informaţii despre structura viitorului muzeu, proiectată de agenţia de dezvoltare belgiană Enabel, parteneră în cadrul proiectului.

Regiunea lacului Titicaca, care se întinde pe o suprafaţă de 8.562 de kilometri pătraţi între Bolivia şi Peru, a fost leagănul mai multor culturi care au prosperat înainte de perioada colonială.

Cele mai recente descoperiri, făcute anul trecut, au scos la lumină aproape 10.000 de piese arheologice, printre care artefacte fabricate din os, ceramică sau metal precum şi oseminte umane şi animale sau instrumente folosite la prepararea hranei, datând din epoca civilizaţiilor antice pre-tiwanakota, tiwanakota şi incaşă.

În prezent, se poartă negocieri cu trezoreria boliviană pentru a asigura finanţarea construcţiei muzeului, cu un cost care ''se ridică la 10 milioane de dolari'', a precizat Wilma Alanoca, adăugînd că UNESCO şi Belgia vor participa la investiţie în limita a două milioane de dolari.

Muzeul va fi construit în apropierea oraşului San Pedro de Tiquina, situat la aproximativ 100 de kilometri de capitala administrativă a ţării, La Paz. 

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

muzeu , Bolivia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.