18 iulie 2018, 16:30 Caleidoscop views 9525
Sarcofagul de peste 2.000 de ani, recent descoperit, a fost deschis iar înăuntru poate fi Alexandru cel Mare
18 iulie 2018, 16:30 Caleidoscop views 9525

Sarcofagul de peste 2.000 de ani, recent descoperit, a fost deschis iar înăuntru poate fi Alexandru cel Mare

Arheologii care au găsit sicriul misterios de granit negru într-un oraş egiptean, unde se crede că a fost îngropat Alexandru cel Mare, l-au deschis la două săptămâni după ce a fost dezgropat.

O mumie a fost scoasă din sarcofagul lung de trei metri care datează din perioada ptolemeică între 305 şi 30 î.e.n., potrivit Express.co.uk.

Rămăşiţele umane sunt încă intacte, cu puţină degradare a oaselor. Cadavrul încă neidentificat a fost găsit în aceeaşi poziţie în care a fost îngropat. Este cel mai mare sarcofag care a fost găsit în oraş şi a fost descoperit de cercetătorii care lucrează la Consiliul Suprem al Antichităţilor, care au acum misiunea de a afla identitatea defunctului.

A fost întâlnit la aproape cinci metri adâncime, fiind îngropat alături de un cap sculptat în alabastru.

Descoperirea a fost realizată întâmplător, în urma curăţării sitului pentru ridicarea unei noi clădiri. Alte detalii cu privire la descoperire puteţi găsi aici.

Alexandru cel Mare a murit în anul 323 î.e.n., iar locul de înmormântare a fost un mister după ce corpul său a fost furat. Unele surse indică faptul că acesta a fost reînmormântat în Alexandria, oraş în care se află şi situl unde a fost făcută descoperirea. Timpul, spaţiul şi grandoarea sarcofagului se potrivesc cu persoana lui Alexandru cel Mare, astfel că este foarte posibil ca cercetătorii să examineze în momentul de faţă vestigiile marelui conducător antic.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

descoperire , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
429 locuitori

Ciubara este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Satul este situat la 20 km de orașul Rîșcani și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de locuitori. Satul Ciubara a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.