31 iulie 2018, 12:00 Caleidoscop views 9054
DailyMail: Un Mercedes cu numere de România, văzut de mai multe ori lângă casa spionului rus otrăvit în UK
31 iulie 2018, 12:00 Caleidoscop views 9054

DailyMail: Un Mercedes cu numere de România, văzut de mai multe ori lângă casa spionului rus otrăvit în UK

Ancheta în cazul fostului spion rus otrăvit cu Novichok în Marea Britanie continuă.

Tabloidul britanic Daily Mail a publicat sâmbătă o informație potrivit căreia un Mercedes cu numere de înmatriculare din România a fost văzut de mai multe ori lângă casa lui Sergei Skripal înainte de incidentul care a dus la declanșarea unui scandal diplomatic între Rusia și practic întreaga planetă. În semn de susținere față de britanici, numeroase țări au expulzat spioni ruși.

Acum, tabloidul britanic Daily Mail citează un martor potrivit căruia o mașină de culoare închisă cu numere de România s-a plimbat de patru ori prin zonă în săptămâna dinaintea atacului cu Novichok. Potrivit martorului, în mașină s-ar fi aflat patru persoane, printre care și o femeie.

Potrivit tabloidului britanic, polițiștii care se ocupă de ancheta în acest caz s-au uitat deja peste imaginile de pe camerele de luat vederi ale unei benzinării Shell aflate în apropiere.

Jurnaliștii de la DailyMail spun că informația a apărut în timpul unei întruniri publice unde s-a discutat acest caz, care până acum i-a costat pe britanici în jur de 7,5 milioane de lire sterline. Se pare că cea care a oferit această informație este o femeie.

„Nu pot să comentez", a spus detectivul-șef al anchetei, Kath Barnes, întrebat despre respectiva mașină.

„Mașina avea numere de înmatriculare românești și erau patru persoane în ea. Există imagini de pe camerele de supraveghere. A plătit cu cardul (n.r. la benzinărie). Au fost văzuți de patru ori prin Salisbury foarte de dimineață, pe la 6.30, și noaptea, între 11 și 12,... începi să te întrebi dacă nu cumva erau într-o misiune de recunoaștere. O mașină est-europeană, cu patru oameni, la orele respective, în mai multe ocazii, lângă casa în care trăia Skripal și fiica lui, este cu siguranță relevant", a spus femeia citată de tabloidul britanic.

„Când îi vom prinde pe cei responsabili și îi vom duce în fața curții de judecată și după ce probele sunt prezentate, numai atunci vom ști întreaga poveste. Nu vreau să pun în pericol orice oportunitate ca acest lucru să se întâmple (n.r. - oportunitatea de a se face dreptate)", a declarat detectivul-șef Barnes.

Sergei Skripal și fiica acestuia Yulia au scăpat cu viață și se recuperează acum într-o locație secretă.

De menționat este și faptul că informația a apărut numai în tabloidele din Marea Britanie - Daily Mail și The Sun - cunoscute pentru că au dus o adevărată campanie anti-imigranți, în special români, înainte de Brexit.

Sursa: www.digi24.ro

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , Romania , spionaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
898 locuitori

Botnăreşti este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Botnărești. Satul Botnărești este situat la o distanță de 11 km de orașul Anenii Noi, la 3 km de staţia calea ferată Socoleni și la 21 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 898 de oameni. Pentru prima dată satul a fost menționat documentar în anul 1598, cu numele Butnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.