07 august 2018, 15:35 Caleidoscop views 6887
Savanții: IQ-ul umanității scade treptat
07 august 2018, 15:35 Caleidoscop views 6887

Savanții: IQ-ul umanității scade treptat

Studiile au arătat că nivelul abilităților intelectuale ale oamenilor a început să scadă din anul 1970.

Cercetătorii norvegieni au descoperit că pe parcursul a cîtorva decenii, rezultatele testelor IQ demonstrează o scădere a nivelului intelectului subiecților, comunică MedicalXpress.

A fost remarcat faptul că creșterea IQ în prima jumătate a secolului al XX-lea a fost numită efectul Flynn. Pentru a explica fenomenul au fost prezentate o mulțime de ipoteze. Printre factorii care ar putea influența teoretic acest fenomen au fost numiți: îmbunătățirea nutriției, sănătății și studiilor.

Cu timpul însă acest efect a fost înlocuit cu opusul, abilitățile intelectuale ale oamenilor începînd să scadă.

Materiale pentru cercetări au fost rezultatele testării IQ-ului norvegienilor, care şi-au satisfăcut serviciul militar în perioada anilor 1970-2009. În total, oamenii de știință au folosit rezultatele a 730 de mii de teste.

Potrivit calculelor cercetătorilor, timp de o generație, nivelul de intelect a scăzut în medie cu șapte puncte. Parțial, scăderea IQ-ului poate fi cauzată de factorii de mediu, precum și de schimbările modului de viață al oamenilor, consideră oamenii de știință.

Oamenii de știință au numit lenea drept semn distinctiv al unui IQ ridicat.

Anterior, oamenii de știință au descoperit ca tendința de învăţare şi nivelul ridicat al intelectului influențează negativ perspectivele procreării.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

oameni , IQ , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populația:
525 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pîrliţa și Vanţina. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 153 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 525 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.