31 octombrie 2018, 12:25 Caleidoscop views 9819
Trump intenţionează să anuleze cetățenia automată pentru copiii nerezidenților
31 octombrie 2018, 12:25 Caleidoscop views 9819

Trump intenţionează să anuleze cetățenia automată pentru copiii nerezidenților

Preşedintele american Donald Trump intenţionează să dea un ordin executiv prin care să anuleze posibilitatea obţinerii cetăţeniei SUA prin naştere de către copiii nerezidenţilor, scrie The Huffington Post.

Liderul de la Casa Albă a evocat această intenţie într-un interviu acordat luni pentru Axios. „sîntem singura ţară din lume în care o persoană poate intra şi avea un copil, iar acest copil devine cetăţean al Statelor Unite, cu toate beneficiile", a spus el, apreciind drept „ridicol" acest fapt. Preşedintele american a omis însă faptul că un stat vecin SUA, şi anume Canada, dar şi multe alte ţări acordă automat cetăţenie la naştere pentru copiii nerezidenţilor. Declaraţia preşedintelui american a stîrnit deja critici, primind reproşuri că ar încălca astfel al 14-lea Amendament al Constituţiei SUA.

Pe de altă parte, Donald Trump vrea să trimită 5.200 de militari la graniţa cu Mexic pentru a împiedica pătrunderea unei caravane cu mii de imigranţi din Honduras.

Sursa: adevarul.ro

Cuvinte cheie:

Donald Trump , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
175 locuitori

Inculeţ este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 175 de oameni. Satul Inculeț a fost întemeiat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.