06 decembrie 2018, 11:50 Caleidoscop views 8221
De ce cei mai deștepți nu întotdeauna devin cei mai de succes
06 decembrie 2018, 11:50 Caleidoscop views 8221

De ce cei mai deștepți nu întotdeauna devin cei mai de succes

Alice Boyes, fost psiholog clinic din SUA, autorul cărților «The Healthy Mind Toolkit» și «The Anxiety Toolkit» consideră că înaintarea oamenilor deștepți în carieră este împiedicată de cinci cauze principale.

Marc a fost mereu unul dintre cei mai buni elevi din clasă. Cariera lui ar putea fi considerată bunicică, însă dacă intră pe Facebook el vede că colegii de clasă, care au învățat mai slab ca el, au obținut mai multe succese. La fel și în prezent: unii colegi l-au depășit în urcușul pe scara carierei. Uneori el se întreabă : «Unde greșesc?»

E o situație cunoscută? Posibil, și te afli într-o asemenea situație, sau un colaborator ori o persoană apropiată are o problemă similară. În formă pură, intelectul este, desigur, un mare avantaj, însă nu e suficient doar el. Uneori motivul pentru care oamenii inteligenți nu obțin tot ce-și doresc este faptul, că ei înșiși își pun piedici. Dacă te afli într-o asemenea situație, îți aducem o noutate bună: după ce-ți vei conștientiza defectele, le vei putea înlătura. Iată cinci probleme cu care se confruntă de cele mai multe ori oamenii deștepți.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

succes , minte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
502 locuitori

Lopatna este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Orhei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Lopatna a fost menționat documentar în anii 1772-1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.