24 septembrie 2019, 15:00 Caleidoscop views 4357
Cum pronunță tinerii din SUA denumirile localităților din Moldova? (Video)
24 septembrie 2019, 15:00 Caleidoscop views 4357

Cum pronunță tinerii din SUA denumirile localităților din Moldova? (Video)

De cîte ori ați avut posibilitatea să interacționați cu un străin? Ați încercat vreodată să-l provocați să pronunțe unele cuvinte în limba de stat?

Ei bine, Paul Cornel Dunas, un tînăr de 22 de ani stabilit în SUA, i-a pus la încercare pe șase tineri de peste Ocean. Aceștia au încercat să pronunțe numele a cîtorva localități din Moldova.

Evident, cele mai problematice momente pentru străini sînt literele „ș", „ț" sau „ă". Totuși, tinerii nu s-au dat bătuți și au încercat să pronunțe cît mai bine numele următoarelor localități din Moldova: Chișinău, Bălți, Fundul Galbenei, Taraclia, Chioselia și Șoldănești.

Autorul videoului este Paul Cornel Dunas, un tînăr originar din Cahul, care de mai bine de trei ani este stabilit în Statele Unite ale Americii. Pentru că mulți tineri își doresc să ajungă în SUA, dar și pentru că Moldova nu este atît de cunoscută peste Ocean, Paul Cornel a hotărît să pornească un vlog. Pe această platformă, tînărul și-a propus să arate America din perspectiva unui tînăr și totodată să le facă cunoștință americanilor cu Republica Moldova.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

localitati , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.