13 ianuarie 2021, 09:45 Caleidoscop views 2855
Atenționare de călătorie în Spania: Cod roșu de aer polar
13 ianuarie 2021, 09:45 Caleidoscop views 2855

Atenționare de călătorie în Spania: Cod roșu de aer polar

Cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C în unele regiuni.

Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

  • Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
  • Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.

Valul de frig se va extinde pînă pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului.

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulîndu-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real.

Sursa: ziare.com

Cuvinte cheie:

Spania , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.