12 februarie 2013, 15:14 Caleidoscop views 10963
12 februarie 2013, 15:14 Caleidoscop views 10963

Profeție: Succesorul lui Benedict va aduce DISTRUGEREA Romei!

De mult timp, în religia catolică este cunoscută aşa-zisa "profeţie a Papilor", atribuită sfîntului Malachie, care se încheie, conform prezicerii, în zilele noastre cu distrugerea Romei.

"Profetia Papilor" este o listă de 112 fraze în limba latină, descoperită în 1595 şi atribuită sfîntului Malachie.

Conform legendei, sfîntul Malachie a fost convocat la Roma de către Papa Innocent II (aprox 1140) şi, pe cînd se afla în acest oras, a avut o viziune a viitorilor papi, pe care a redat-o în fraze eliptice.

Fiecare linie dintre cele 112 ale profeţiei reprezintă, de fapt, o descriere criptică a fiecărui papă. Pentru interpretarea acestor linii s-au folosit elemente care ţin de locurile de naştere ale papilor respectivi, blazonul personal, dar şi evenimente marcante ale pontificatului lor, potrivit ziare.com.

De exemplu, actualul Papă, Benedict al XVI-lea, este descris în profeţie prin motto-ul "Gloria măslinilor", iar acest pontif a fost ales din cadrul ordinului benedictin, al cărui blazon conţine o ramură de măslin.

Despre Papa Ioan Paul al II-lea, predecesorul lui Benedict, stă scris: "Din chinul soarelui". Karol Wojtyla - cel care va deveni papa Ioan Paul II - s-a născut într-o zi cu eclipsă solară şi a fost înmormîntat într-o zi cu eclipsă solară.

Însă profeţia cea mai interesantă se referă la succesorul lui Benedict, ultimul papă din previziune. Aceasta spune că urmaşul pontifului, numit în profeţie Petre Romanul, îşi va purta turma prin multe necazuri, iar cînd acestea se vor încheia, oraşul celor 7 coline va fi distrus şi un judecător aspru îi va judeca poporul.

Cei opt ani de pontificat al Papei Benedict al XVI-lea, care şi-a anunţat luni demisia, rămîn marcate de o gravă criză în Biserică, instituţie care nu reuşeşte să-şi găsească locul în lumea occidentală şi care este discreditată de scandalurile de pedofilie sau scandalul Vatileaks.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
1228 locuitori

Climăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Climăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Dondușeni și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1228 de oameni. Satul Climăuţi a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.