08 martie 2019, 12:00 Caleidoscop views 29014
08 martie 2019, 12:00 Caleidoscop views 29014

Știi să-ți alegi corect rujul?

Alegerea rujului a constituit  mereu o dilemă pentru fiecare, pentru că sîntem mereu în impas atunci cînd trebuie să ne decidem asupra nuanței pe care să o alegem. Chiar dacă fiecare are în general o nuanță de ruj pe care obișnuieste să o folosească, tot mai stă pe gînduri, pentru că între timp poate  s-a mai modificat aspectul tenului, au apărut cearcăne, ți-ai schimbat culoarea părului și astfel culoarea cu care erai obișnuită  nu te mai avantajează . Pentru alegerea corectă a  rujului, încearcă să ții cont de cîteva sfaturi, legate atît de calitatea rujului, cît și de criteriile după care trebuie să-l alegi.

● În primul  rînd, încercați să cumpărați doar rujuri de calitate și să evitați rujurile necalitative, care conferă buzelor un aspect neplăcut. Un ruj de foarte bună calitate trebuie să conțină ceramide, vitamine, filtru de protecție solară, ceară fină  și pigmenți superiori. Atunci cînd cumperi rujul,  analizează-i  culoarea  la lumina naturală și nu la o lumină artificială, pentru că riști să fii dezamăgită atunci cînd îl vei încerca acasă.

● Pentru uzul zilnic este perfect un gloss transparent sau un strugurel, în timp ce pentru petreceri sau ocazii speciale sînt ideale rujurile și glossurile puternic sidefate, care conferă o strălucire deosebită buzelor.

● Aplică rujul cu o pensulă , pentru a asigura o întindere uniformă ,pe toată suprafața buzelor, iar după aplicare folosește un șervețel îndoit, pentru a înlătura surplusul de ulei din jur.

● Culoarea rujului trebuie aleasă în funcție de forma și mărimea buzelor, de nuanța tenului, dar și în funcție de culoarea ochilor și a părului.

După forma buzelor - pentru buze subțiri se folosesc rujurile în culori luminoase. Tonurile naturale precum : roz deschis, bej, auriu, ciclam luminos, oranj deschis îți vor contura cu finețe  buzele. Poți folosi și un gloss cu ingrediente speciale, pentru a da volum buzelor.

Femeile cu buze groase trebuie să evite culorile foarte puternice, pentru a nu părea vulgare. Culorile naturale precum: nuanțe de maro, bronz, purpuriu, roz-trandafiriu, piersică sînt alegerea potrivită. Sînt indicate rujurile cu texturi cremoase, chiar sidefate.

Pentru buze asimetrice, varianta cea mai indicată este să înlocuiești rujurile cu gloss-uri colorate, care  vor estompa conturul natural al buzelor.

În funcție de nuanța tenului - pentru tenul deschis sînt potrivite nuanțe de roz și tonurile de culoarea piersicii. Se vor evita nuanțele de maro, care vor da tenului un aspect palid. Nuanțele de roz, roșu și mov sînt potrivite pentru tenul mediu. Pentru un ten închis la culoare ,sau bronzat , sînt indicate culorile puternice : roșu aprins, vișină, bordo, nuanțe închise de maro, ciocolatiu, sau nuanțe nude, precum bej sau auriu. Pentru tenul translucid sînt recomandate rujurile în culori dulci, pastelate : roz, lila, portocaliu.

În funcție de culoarea ochilor -pentru  persoanele cu ochi căprui sau negri sînt indicate rujurile în culori vii, care să pună în valoare irisul. Alegeți rujurile aurii și pe cele care conțin pigment roșu. Pentru ochii albaștri sînt potrivite tonurile de cărămiziu, piersică, orange,nuanțe deschise de roz,  portocaliu aprins și bej, iar pentru ochii verzi  puteți folosi roz, violet, orange, grena, maro-roșcat.

În funcție de culoarea părului - părului blond i se potrivesc culorile mai deschise, naturale. Alegeți nuanțele de roz, piersică, ciclam deschis și tonurile trandafirii. Dacă tenul este mai închis la culoare, atunci puteți încerca nuanțe de caisă, piersică, coral și maro deschis. Rujurile ]n tonuri mov, lila, grena,  roșu, burgundi  și nuanțele de maro se potrivesc foarte bine cu părul brunet. Persoanele cu păr șaten pot alege culori precum fucsia, vișiniu mediu, cărămiziu,orange și  nuanțe de mov. Părul roșcat se potrivește cu rujurile în culori calde, precum maro deschis, maro-scorțișoară, roșu-cărămiziu, nuanțe de piersică și tonuri arămii.

Cuvinte cheie:

moda , femei , sfat , frumusete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.