11 aprilie 2013, 15:34 Caleidoscop views 9433
11 aprilie 2013, 15:34 Caleidoscop views 9433

Patriarhul rus Kiril: Feminismul este "foarte periculos"


Foto: newsmoldova.ru

Patriarhul Moscovei și Întregii Rusii, Kiril, considera ca feminismul este "foarte periculos", pledînd pentru o structură domestică în care femeia stă acasă pentru a crește copiii ei iar bărbatul "se ocupă de lucrurile de afară" pentru a cîstiga bani, transmite Newsmoldova.

"Mi se pare foarte periculos fenomenul numit feminism, căci organizațiile feministe care se reclamă de la acest curent se laudă cu o pseudo-libertate pentru femei care ar trebui să se manifeste în primul rînd în afara căsătoriei și în afara familiei", afirmă Patriarhul Kiril într-un articol publicat pe site-ul Patriarhiei Ortodoxe Ruse.

"Ideologia de la baza feminismului nu este nici familie, nu sînt nici copii, ci o altă funcție a femeii, care contrazice de multe ori valorile familiei", a declarat patriarhul în timpul unei întîlniri cu o organizație feminină ortodoxă din Ucraina.

"Bărbatul se ocupă de lucrurile de afară, el trebuie să lucreze, să cîștige bani, în timp ce femeia trebuie să aibă grijă de interior, acolo unde sînt copiii săi", a adăugat Patriarhul Kiril, subliniind această imagine a vieții de familie.

Pentru că "în cazul în care distrugem acest rol deosebit de important al femeilor, consecința este că totul se prăbușește - familia și, în sens mai larg, patria", a afirmat Patriarhul Kiril.

"Nu spunem degeaba patria mama", a continuat Patriarhul în fața organizației ortodoxe din Ucraina, țara de unde originează și gruparea feministă Femen cunoscută pentru protestele topless.

"Nu văd nimic rău în faptul că femeile fac carieră în politică, afaceri și multe alte lucruri, de care astăzi în mare parte se ocupă bărbații. Ar trebui să spun că, în multe domenii profesionale femeile înregistrează astăzi succese foarte mari, și aceasta demonstrează capacitatea și abilitatea femeiei ca odată cu alocarea corespunzătoare a responsabilităților, cu un sistem de priorități corespunzător săși mențină rolul de soție, mamă, și în același timp, să aducă folos societății ", - a spus Patriarhul Kiril.

 

Sursa: newsmoldova.ru

Cuvinte cheie:

religie , feminism , societate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.