21 iunie 2022, 15:15 Caleidoscop views 1644
Liceenii au susținut astăzi ulitmul examen de bacalaureat. Cînd și unde vor fi afișate notele?
Foto: fbc.ua
21 iunie 2022, 15:15 Caleidoscop views 1644

Liceenii au susținut astăzi ulitmul examen de bacalaureat. Cînd și unde vor fi afișate notele?

Absolvenții din Moldova au susținut ultimul examen de Bacalaureat marți. Sesiunea cu proba la limba maternă, la care vor participa 430 de candidați.

Conform Ministerului Educației, în cadrul a 12 centre de bacalaureat, 148 de candidați vor susține examene la limba și literatura bulgară, 219 candidați –proba la limba și literatura găgăuză, iar 63 de candidați vor susține proba la limba și literatura ucraineană.

Testele vor fi verificate în perioada 4-26 iunie, în cadrul celor patru Centre Republicane de Evaluare instituite în Chișinău.

Rezultatele tuturor probelor de examen vor fi afișate la Centrele de Bacalaureat pe 27 iunie. Candidații la examenul național de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 27-28 iunie, iar notele finale vor fi anunțate luni, 4 iulie 2022.

Totodată, unii absolvenți au primit deja 10 și sînt eliberați de la anumite examene.

Bunăoară, 1596 de candidați au prezentat certificate recunoscute internațional și au susținut testul la limbi străine, iar patru absolvenți au susținut doar o singură probă – deoarece au prezentat sunt premianți ai olimpiadelor republicane și internaționale, iar 28 – doar două, din aceleași motive.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

liceenii , examen , note

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1844
Populația:
773 locuitori

Țîghira este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 773 de oameni. Satul Țîghira a fost menționat documentar în anul 1844.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.