28 iunie 2022, 15:00 Caleidoscop views 1879
CSI și-a exprimat speranța pentru păstrarea cooperării cu Republica Moldova
Foto: mil.ru
28 iunie 2022, 15:00 Caleidoscop views 1879

CSI și-a exprimat speranța pentru păstrarea cooperării cu Republica Moldova

Președintele Comitetului Executiv al Comunității Statelor Independente (CSI), Serghei Lebedev, și-a exprimat speranța că Republica Moldova va menține cooperarea cu CSI, în pofida statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE).

Serghei Lebedev a menționat că activitatea Republicii Moldova în cooperare cu CSI a scăzut semnificativ în ultima perioadă. Majoritatea țărilor CSI, a menționat el, consideră că cooperarea cu UE nu ar trebui să împiedice la păstrarea relațiilor cu țările CSI. "Unul nu împiedică celuilalt. Poftim, este dreptul fiecăruia dintre state să-și stabilească partenerii de cooperare, dar nu în detrimentul parteneriatului cu alte state", a declarat șeful Comitetului Executiv al CSI.

Serghei Lebedev a subliniat, de asemenea, că Republica Moldova nu și-a anunțat oficial retragerea din CSI.

În luna mai, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Republica este interesată de continuarea cooperării în cadrul CSI.

Anterior, fostul președinte al republicii, Igor Dodon, a avertizat țara să nu părăsească CSI. În opinia sa, Republica Moldova nu va deveni membră a UE în următoarele decenii, în ciuda statutului de candidat pe care l-a primit. El crede că, în cazul retragerii din CSI, țara va fi exclusă din zona de Liber Schimb cu țările CSI și va pierde regimul fără vize cu Rusia.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CSI , păstrare , Moldova , cooperare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
484 locuitori

Leca este un sat din cadrul comunei Antoneşti, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 484 de oameni. Satul Leca a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.