08 iunie 2020, 15:00 Caleidoscop views 16311
08 iunie 2020, 15:00 Caleidoscop views 16311

Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decît salariul sau copiii


Foto: rtv.net

Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decît un salariu mare, credinţele religioase sau chiar copiii, conform unui studiu publicat de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie, informează publicaţia The Daily Telegraph.

Un sfert dintre oamenii din Anglia şi din Ţara Galilor sînt singuri. În acest context, conform ONS, căsătoria este considerată de 20 de ori mai importantă pentru bunăstarea unei persoane decît salariul cîştigat şi de 13 ani mai importantă decît proprietatea unei locuinţe.

În plus, conform statisticilor, venirea pe lume a unui copil aproape că nu are niciun fel de impact asupra fericirii de zi cu zi a unei persoane, dar îi face pe părinţi să se simtă mai "merituoşi".

Studiul realizat de ONS se bazează pe intervievarea a 165.000 de persoane care au fost rugate să-şi acorde calificative în ceea ce priveşte nivelul de satisfacţie al vieţii, dacă viaţa lor merită trăită, cît de fericiţi şi respectiv cît de anxioşi se simt.

Astfel, pentru prima oară ONS a folosit aceste date adunate pentru a realiza un clasament al importanţei diferiţilor factori pentru starea de fericire şi bunăstare. Sănătatea şi un loc de muncă reprezintă cei mai importanţi doi factori din acest clasament, fiind urmaţi imediat de căsătorie sau de parteneriatul civil.

Pe o scară de la 0 la 10 persoanele căsătorite sînt în medie cu 0,14 puncte mai fericite decît cele care trăiesc în concubinaj, cu 0,3 puncte mai fericite decît persoanele singure şi cu 0,4 puncte mai fericite decît persoanele divorţate.

Studiul a avut şi unele concluzii ce pot fi considerate surprinzătoare. Astfel, persoanele cu studii superioare sînt în mod semnificativ mai anxioase decît cele care nu au studii superioare. La fel, se confirmă şi faptul că banii nu aduc fericirea, cel puţin în Marea Britanie, unde cei 10% dintre britanici cu cele mai mari cîştiguri financiare sînt şi mult mai anxioşi decît cei care cîştigă mai puţin decît ei.

 

Sursa: agerpres.ro

Cuvinte cheie:

studiu , fericire , nunta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.