03 iunie 2023, 13:00 Caleidoscop views 2424
Patru momente inedite de la Summitul desfășurat în Republica Moldova
03 iunie 2023, 13:00 Caleidoscop views 2424

Patru momente inedite de la Summitul desfășurat în Republica Moldova

Republica Moldova a găzduit joi un eveniment fără precedent în istoria sa: 48 de lideri din Europa s-au reunit pentru al doilea summit al Comunităţii Politice Europene.

Întîlnirea a avut loc la Castelului Mimi, iar momentele inedite nu au lipsit.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost în centrul atenției, chiar dacă cei mai importanți președinți sau premieri din Europa s-au aflat pe teritoriul țării. Aceasta i-a așteptat pe covorul roșu pe toți reprezentanții țărilor europene care au participat la summit-ul Comunității Politice Europene.

Dacă Volodimir Zelenski (președintele Ucrainei), Emmanuel Macron (președintele Franței) sau Klaus Iohannis (președintele României) doar au dat mîna cu Maia Sandu, premierul Ungariei, Viktor Orban, a vrut să-i sărute mîna acesteia, transmite libertatea.ro

Doar că în momentul în care s-a aplecat pentru acest gest, Maia Sandu își trage mîna refuzînd dorința liderului maghiar.

Italianca Giorgia Meloni, sărutată pe gît de premierul Albaniei

Un alt moment inedit i-a avut în prim plan pe premierul Albaniei, Edi Rama și șefa Cabinetului de miniștri italian, Giorgia Meloni. Venind de la spate, Edi Rama a luat-o de gît pe Giorgia Meloni și a pupat-o de față cu toți liderii europeni prezenți în Republica Moldova. Jurnaliștii de la „Corriere della Sera” au scris referitor la gestul premierului albanez: „Salutul afectuos (și flagrant) al premierului albanez Rama către Meloni”.

Klaus Iohannis cu ochelari de soare gen Top Gun

În 2017, a fost pentru prima dată cînd președintele Klaus Iohannis a apărut la un eveniment oficial cu ochelari de soare gen Top Gun. Se întîmpla la un eveniment de la baza militară „Mihail Kogălniceanu”, acolo unde s-a întîlnit cu preşedintele Comitetului Militar al NATO, Petr Pavel, dar și cu piloţii romîni şi englezi care asigură misiunea de Poliţie Aeriană Întărită.
Apoi, în august 2019, Iohannis și-a pus din nou ochelarii de soare în Piaţa Universităţii, la campania de strîngere de semnături pentru susţinerea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale. Același lucru s-a întîmplat și ieri în Republica Moldova cînd Iohannis a purtat ochelari de soare în mai multe momente oficiale.

Volodimir Zelenski, singurul care a refuzat costumul

De la războiul dintre Rusia și Ucraina, președintele Volodimir Zelenski n-a mai apărut niciodată în public îmbrăcat la costum, nici măcar la întîlnirile oficiale. Asta s-a întîmplat și cînd l-a vizitat pe Joe Biden la Casa Albă, dar și joi, la summitul Comunității Politice Europene cînd Zelenski a venit îmbrăcat în tricou, pantaloni kaki și bocanci.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

summit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1959 locuitori

Bulboci este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bulbocii Noi și Bulboci. Satul este aşezat în lunca rîului Căinari la distanța de 24 km de oraşul Soroca și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1959 de oameni. Pentru prima dată satul este menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.