17 mai 2016, 16:15 Sport views 5467
17 mai 2016, 16:15 Sport views 5467

Cea mai spectaculoasă victorie a Moldovei la Campionatul Mondial al Jocurilor Medievale (Foto)

Din data de 5 pînă pe 9 mai, la Praga, s-a desfășurat Cupa Mondială la lupte reale Knight contact - "Bătălia Națiunilor 2016". Naționala Moldovei a delegat sportivi la mai multe probe: duel, alebarda pentru bărbați și femei, lupte de grup "cinci la cinci" și chiar a participat la competiții, reprezentînd echipa Germaniei la proba "Lupte în masă 21 la 21".

Cel mai bun rezultat înregistrat, de cînd echipa națională a Moldovei participă la campionat l-a arătat sportiva Ecaterina Obadă (Clubul «Spada Moldovei»), cîștigînd medalia de aur la proba alebarda femei. Ea a participat pentru prima dată la această probă.

Categoria alebarda reprezintă lupte full-contact în armuri medievale cu utilizarea unei sulițe mari, care poate provoca răni serioase chiar și luptătorilor în armură. Regulile interzic înfigerea, loviturile la baza craniului și în talpa piciorului, în schimb, sînt permise loviturile cu sulița, cu pumnul, piciorul, chiar dacă acestea nu aduc puncte pentru victorie. În acest an alebarda pentru femei a fost introdusă pentru prima dată ca probă la Campionatul Mondial al Jocurilor Medievale, din acest motiv fiind considerată experimentală.

Sportiva noastră nu a pierdut nicio luptă din categoria ei, în semifinală învingînd-o pe sportiva din Rusia, iar pentru victoria în finală s-a luptat cu reprezentanta Ucrainei. Lupta a fost intensă, au urmat runde suplimentare, cea mai spectaculoasă victorie a Moldovei!

Cuvinte cheie:

medalie , victorie , sport , Campionat , lupta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.