18 noiembrie 2016, 16:00 Sport views 5289
Boxerii moldoveni vor concura la Sankt Petresburg
18 noiembrie 2016, 16:00 Sport views 5289

Boxerii moldoveni vor concura la Sankt Petresburg

Șase boxeri moldoveni vor participa la Campionatul Mondial de tineret, care a demarat astăzi la Sankt Petersburg (Rusia).

Aceștia sînt următorii pugiliști: Victor Vacula (52 kg, Tiraspol), Ion Caragia (56 kg, Chișinău), Alexandru Paraschiv (60 kg, Chișinău), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg) și Dumitru Gumen (75 kg), toți de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni).

Liderii lotului sînt Egor Bejenaru, medaliat cu bronz la ediția precedentă a Mondialelor, și Alexandru Paraschiv, premiant al Campionatului European de juniori anul curent. "Personal leg mari speranțe și de evoluarea lui Dumitru Gumen, elev la Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni. Este un boxer sîrguincios, talentat. Am găsit cu conducerea instituției limbaj comun în ceea ce privește programul de antrenamente, cantonamente în vederea participării la Mondiale. De asemenea, trag nădejde că și ceilalți membri ai lotului vor avea evoluții meritorii", a declarat pentru agenție în ajunul deplasării Antrenorul Emerit Petru Caduc.

La actuala ediție a Mondialelor de tineret participă 351 boxeri din 62 de țări. Turneul se va încheia pe 26 noiembrie.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008, China), campion european (Ankara, 2011).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

box , Sankt-Petersburg , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.