26 iulie 2018, 11:20 Sport views 8327
Un moldovean a căștigat un turneu internațional de box (VIDEO)
26 iulie 2018, 11:20 Sport views 8327

Un moldovean a căștigat un turneu internațional de box (VIDEO)

În perioada 17-22 iulie, la Odessa, a avut loc cea de-a 17-a ediție a „Turneului Internațional în memoria lui Semion Trestin", la care au participat 135 de boxeri din 14 țări din Europa, Asia și Africa.

Moldova a fost reprezentată de 12 boxeri de la Chișinău, Tiraspol și Grimăncăuți.

Cel mai bun succes a fost realizat de către chișinăuianul Alexandru Paraschiv, antrenat de tatăl său, Iurie Paraschiv. Sportivul a devenit campion în clasa de greutate de 64 kg. Pe drumul către cea mai înaltă treaptă a podiumului, boxerul nostru a cîștigat decizia unanimă a judecătorilor (5-0) Veaceslav Kuliev din Israel, ucrainenii Zarovar Petrosean și Almahmud Ali.

În final, într-o luptă crîncenă, prin decizia separată a judecătorilor (3-2), l-a învins pe belarusul Dmitri Dașkevici. Îl felicităm pe maestrul sportului Alexandru Paraschiv, în vîrstă de 19 ani, cu executarea normativului „maestru în sport de clasă internațională".

În categoria de 49 de kg, cu medalia de argint a fost decorat Stanislav Bondarenko, de la Tiraspol, care a cedat în fața israelianului David Alaverdean.

Pe cea de-a treia treaptă a piedestalului în categoria de 60 de kg a urcat Ion Ursu de la Grimăncăuți. După ce i-a învins pe ucrainenii Valentin Ștonda și Mangasar Petrosean, el a cedat în semifinală în fața belarusului Anton Cernomaz. În categoria de 81 kg Vladislav Gumeniuc a cîștigat medalia de bronz, învingîndu-l pe senegalezul Gueda Mwat și pe ucraineanul Denis Levcenko, lăsîndu-l să treacă în finală pe azerul Kamran Shahsuvarli.

Alți boxeri de-ai noștri au cedat în fața adversarilor în luptele de start.

Sursa: boxing.md

Cuvinte cheie:

box , turneu , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.