29 martie 2019, 12:48 Sport views 16748
Radu Albot a primit premiu
29 martie 2019, 12:48 Sport views 16748

Radu Albot a primit premiu

Radu Albot a reușit să ajungă pe locul 46 în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), cea mai bună poziție ocupată vreodată de un tenismen moldovean.

Monica Babuc l-a felicitat pe sportiv pentru această reușită istorică.

,,Această performanţa uriaşă demonstrează că perseverenţă, munca asiduă şi abnegația nu rămîn nerăsplătite. Mulțumim Radu pentru că ne faci să fim mîndri și să știi că ne bucurăm alături de tine", a afirmat Monica Babuc.

Pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea sportivă, precum și pentru promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională, oficialul i-a înmînat jucătorului de tenis Diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Totodată, sportivul v-a beneficia și de un premiu în valoare de 50.000 de mii de lei din partea ministerului.

Rezultatele obținute de Radu Albot pe parcursul ultimilor ani reprezintă cele mai mari performanțe din întreaga istorie a tenisului moldovenesc. În cadrul turneului ATP Masters 1000 ,,Miami Open 2019", la proba de simplu, Radu Albot a jucat un meci spectaculos de trei seturi cu numărul 5 mondial, unul dintre cei mai buni tenismeni din toate timpurile, Roger Federer, în care a cîștigat primul set.

De asemenea, sportivul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem –,,US Open 2018".

Totodată, amintim că Radu Albot a fost inclus în Top ,,10 cei mai buni sportivi ai anului 2018" de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Radu Albot , sport , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.