24 iulie 2019, 17:25 Sport views 3534
Nicolae Juravschi a reacționat la învinuirile care i se aduc
24 iulie 2019, 17:25 Sport views 3534

Nicolae Juravschi a reacționat la învinuirile care i se aduc

Un grup de sportivi îl acuză pe președintele comitetului olimpic, Nicolae Juravschi, de mai multe scheme de corupție și de fraudă financiară ce ar depăși un milion de euro, după ce ar fi vîndut ilegal un teren primit gratuit.

Sportivii au adresat o scrisoare deschisă către președinte și prim-ministru. Juravschi neagă acuzațiile și spune că a acționat legal.

„Eu nu știu așa organizație în primul rînd. sînt prostii, calomnii pentru a pune mîna pe comitet. Acest teren a fost proprietatea comitetului. Era privatizat. Să-mi arate cineva unde în Chișinău se vînd 23 de ari cu două sau 20 de milioane de dolari? Este o aberație. Terenul a fost evaluat de cadastru cu trei milioane șase sute de mii. Noi l-a vîndut cu trei milioane", a declarat Juravschi pentru TV8.

Fostul primar al Chisinăului, Serafim Urechean, ne-a spus că acest teren a fost alocat gratuit forului olimpic ca să-și construiască sediu, iar privatizarea lui ar fi fost imposibilă: „Nu aveau nici un drept să-l vîndă pentru că nu era proprietatea lor, ci era un teren transmis lor pentru construcția unui sediu. Ei nu puteau să-l privatizeze, deoarece încă nu apăruse acolo imobil".

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Juravschi , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1594
Populația:
2848 locuitori

Cruglic este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cruglic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2848 de oameni. Satul Cruglic a fost menționat documentar în anul 1594.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.