25 septembrie 2019, 10:30 Sport views 4106
Moldova, exclusă din Europa League
25 septembrie 2019, 10:30 Sport views 4106

Moldova, exclusă din Europa League

UEFA a înfiinţat o nouă competiţie continentală organizată la nivel de club – UEFA Europa Conference League. Întrecerea va începe în 2021 şi are menirea de a da şansă mai multor cluburi de a participa în competiţiile de pe continent.

Însă decizia afectează grav cluburile din țări mai prost clasate în ratingul UEFA, precum Republica Moldova.

Astfel, în Liga Europa vor evolua doar formaţii din ţările clasate pe locurile 1-15 din clasamentul coeficienţilor, iar din celelalte state, în UEFA Europa Conference League. Moldova ocupă acum locul 41 în clasamentul UEFA al coeficienţilor.

Asta înseamnă că, în afară de campioana Moldovei, celelalte echipe vor juca în Europa Conference League. Aici primele 5 campionate vor avea dreptul la o singură echipă, în timp ce ţările clasate pe locurile de la 6 la 54 vor fi reprezentate de două formaţii.

Cîştigătoarea Cupei Moldovei şi echipele clasate pe locurile 2-3 vor lua startul în noua competiţie.

Sursa: cotidianul.md

Cuvinte cheie:

sport , fotbal

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.